7 digitale technieken die 2016 gaan bepalen - tekstbureau in Amsterdam voor online content en webdesign | copywriter, tekstschrijver en webdesigner
tekstschrijver,copywriter,amsterdam,tekstbureau,zzp,freelance,webdesign,website,webdesigner
10549
post-template-default,single,single-post,postid-10549,single-format-standard,_masterslider,_msp_version_3.2.2,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_push_text_top,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

7 digitale technieken die 2016 gaan bepalen

Frankwatching pakt de glazen bol erbij zet 7 trends en technieken op een rijtje die in 2016 een belangrijke rol gaan spelen in de digitale wereld. Een kort overzicht, kijk hier voor het hele artikel.

1.Blockchain

Blockchain wordt dit jaar een van de grote thema’s, maar wat is het eigenlijk? Blockchain is een technologie die vrije uitwisseling van Bitcoins mogelijk maakt. De veelbelovende techniek staat nog in de kinderschoenen en maakt financiële tussenpersonen straks wellicht overbodig. Want dit peer-to-peer transactiesysteem werkt als een gedeeld kasboek en zorgt ervoor dat we straks moeiteloos Bitcoins kunnen uitwisselen.

2. Virtual reality

VR beleeft komend jaar een mainstream doorbraak. Sony, Samsung, Microsoft en Oculus lanceren betaalbare producten waardoor VR binnen bereik komt van het grote publiek. Naast gaming zijn er ook allerlei verrassende toepassingen te verwachten op het gebied van toerisme, educatie en gezondheid.

3. Insourcing

Organisaties gaan meer design- en development-talent aantrekken. Waarom? Je kunt als bedrijf snel inspelen op veranderingen en je onderscheiden als merk. Een dynamische en creatieve werkcultuur helpt om personeel te binden en maakt het voor de concurrent moeilijker om mee te komen.

4. Lifescience & health

Aanwijzing dat dit booming wordt: investeerder Google Venture steekt miljoenen in initiatieven die gezondheid en levenskwaliteit verbeteren. Denk aan Impossible (vlees en kaas op basis van planten), Foundation Medicine, 23andme (herkomstanalyse op basis van DNA) en kunstmatige intelligentie.

5. Atomic & animated UX

Interactie en gebruiksvriendelijkheid vragen om geavanceerd User Experience (UX) design. Atomic design leert dat een goed systeem is opgebouwd uit losse onderdelen die samen een gebruikservaring op maat bieden. Animaties zorgen ervoor dat interfaces tot leven komen en helpen bij het gebruik van applicaties.

6. Autonomous tech

Dit jaar gaat het dan echt gebeuren: the Internet of Things breekt door. Slimme, autonome apparaten die op internet zijn aangesloten gaan voor een revolutie zorgen. Cisco voorspelt 50 miljard aangesloten apparaten in 2020.

7: Digitale overheid

Digitale innovatie kan de overheid effectiever, toegankelijker en succesvoller maken en kan helpen om grote maatschappelijke doelen te realiseren. Kijk voor inspiratie eens naar Estland, waar burgers online stemmen, belastingaangiftes binnen een paar dagen zijn afgehandeld en waar de bevolking toegang heeft tot alle overheidszaken met een persoonlijke identiteitscode.