KLM scoort met videomarketing - tekstbureau in Amsterdam voor online content en webdesign | copywriter, tekstschrijver en webdesigner
tekstschrijver,copywriter,amsterdam,tekstbureau,zzp,freelance,webdesign,website,webdesigner
9026
post-template-default,single,single-post,postid-9026,single-format-standard,_masterslider,_msp_version_3.2.2,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_push_text_top,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

KLM scoort met videomarketing

Het YouTube-kanaal dat KLM samen met internetbedrijf Clipster heeft ontwikkeld laat zien wat er allemaal mogelijk is met een branded videokanaal. Het KLM-kanaal is een hit: sinds de zomer is het aantal YouTube-abonnees gestegen naar bijna 40.000 subscribers.

Clipster

Met de internetoplossing van Clipster kunnen eenvoudig pagina’s en extra functionaliteiten worden aangemaakt op het YouTube kanaal. Zo kunnen bedrijven hun merk versterken met video en interactieve toepassingen, in een omgeving die aansluit bij de visuele identiteit van het merk. Met de tab-functionaliteit kunnen KLM-vestigingen over de hele wereld een eigen YouTube pagina toevoegen aan het kanaal. Handig voor lokale informatie en acties.

Reisinspiratie

Het YouTube-kanaal van KLM is een bron van inspiratie voor de bezoeker. Wie een bestemmingsvideo’s bekijkt en zin krijgt in reizen, kan direct doorklikken om te boeken. Verder zijn er allerlei toepassingen met social media en Google Maps. Afgelopen oktober heeft KLM het YouTube-kanaal ingezet tijdens het Amsterdam Music Festival. Subscribers van het KLM-kanaal konden bijvoorbeeld live getuige zijn van de verkiezing van de beste dj ter wereld.

Social media award

Dat KLM een echte pionier op het gebied van online en social media blijft niet onopgemerkt. Niet alleen trekt het KLM-kanaal veel bezoekers, de luchtvaartmaatschappij is dit jaar bij de SpinAwards verkozen tot beste opdrachtgever en bij de Social Media Awards als beste merk.