TEKSTBUREAU

TEKST COPY TEXT

HET BEGINT MET EEN GOED VERHAAL
Ben je op zoek naar een goed tekstbureau? Een ervaren tekstschrijver die jouw wensen begrijpt en vertaalt naar een compact en overtuigend verhaal? Bingo. Ik verpak jouw boodschap in een soepele tekst die effect heeft.

Overtuigend

Zou het niet geweldig zijn als je bedrijfsteksten echt werken? Ik help je als tekstschrijver en copywriter met zakelijke tekst die effect heeft en leest als een trein. Bondig, overtuigend en op maat gesneden voor medium en doelgroep.

Informatief

De sleutel voor een succesvolle blog, nieuwsbrief of online magazine is relevante content. Ik zorg voor goed geschreven en inhoudelijk sterke artikelen over ieder onderwerp. Compact, glashelder en met veel vaart.

Effectief

Natuurlijk wil je online gevonden worden. Net als de concurrent. Om je echt te onderscheiden moet je investeren in sterke, originele content. Ik schrijf slimme SEO webteksten die scoren bij Google én interessant zijn voor je publiek.

TEKSTSCHRIJVER

Textmedia is het allround tekstbureau in Amsterdam voor effectieve zakelijke copy en compacte content. Ik vertaal jouw verhaal naar soepele, overtuigende teksten.

Tekstoplossingen die werken

Je website, magazine of brochure kan er nog zo verbluffend uitzien, zonder een sterk verhaal begin je weinig. De kwaliteit en power van je teksten maken het verschil tussen prullenbak of actie. Ik help ondernemers en organisaties met praktische tekstoplossingen die werken.

Freelance tekstschrijver en copywriter

Als je op zoek bent naar een tekstschrijver of copywriter die ijzersterke en effectieve content schrijft voor bijvoorbeeld een website, brochure, online magazine, nieuwsbrief, blog of social media neem je nu contact op. Ik ga vandaag nog aan de slag.

MOCKUP EMPTY - 09
MOCKUP EMPTY - 06

COPYWRITER

Een goede copywriter schrijft eigenlijk niet voor jou. Hij schrijft voor jouw doelgroep.

Denken in voordelen

Potentiële klanten luisteren pas als ze de indruk krijgen er zelf beter van te worden. Een effectieve tekst gaat niet over jouw merk of product, maar over voordelen voor je klant. Ik ken de 1001 copy geheimen en geef ook jouw boodschap vleugels.

Killer copy

De gouden regels voor copywriting gaan niet alleen op voor zeep, auto’s of tandpasta. Ook als je een idee, visie of beleving wilt overbrengen kan een copywriter het verschil maken. Ik vertaal de essentie van jouw boodschap naar krachtige copy die aanslaat bij je publiek.

SEO COPYWRITER

Natuurlijk wil je met je website bovenaan staan bij Google, dus trek je iedere SEO-truc uit de kast. Net als je concurrenten.
Om je echt te onderscheiden moet je ook investeren in actuele, originele content.
SEO specialist

Zoekmachine optimalisatie is deels een technisch verhaal dat het domein is van SEO-specialisten. Het is niet goedkoop, maar na een professionele SEO-analyse en technische optimalisatie van je website krijg je ongetwijfeld een hogere ranking in de zoekresultaten.

Scoren bij Google

Het algoritme van Google is een goed bewaard geheim en wordt continu aangepast. Gelukkig zijn er genoeg factoren bekend die de ranking van een site bepalen. Naast bijvoorbeeld traffic, veiligheid, snelheid en responsiveness zorgt kwalitatief sterke content voor betere zoekresultaten.

Tips, tricks & SEO-tools

Je kunt zelf veel doen om je zoekresultaten te verbeteren. Een responsive website die sneller laadt helpt al. Goede backlinks ook, net als meta taggen, labelen en alt-text toevoegen. Met analysetools als Google Analytics en SEO-plugins kun je de SEO-score monitoren en verbeteren.

Zoektermen voor Google

Search Engine Optimization (SEO) is een technische trukendoos, maar ook een kwestie van slim schrijven. Op welke keywords googelt je gebruiker? Een zoekwoorden onderzoek en concurrentie analyse zetten je op het spoor van de juiste zoektermen. Die zet je vervolgens strategisch in.

Het belang van content

Google is dol op verse content met kwaliteit. Een website vol relevante content wekt vertrouwen bij bezoekers, en stijgt vanzelf in de Google rankings. Gestructureerde, clickable content met supersterke titels, headers en subheaders zijn cruciaal voor goede zoekresultaten.

SEO tekstschrijver in Amsterdam

Wil je beter scoren bij Google? Dan moet je werk maken van SEO en investeren in geregeld updaten van je content. Kun je wel wat hulp gebruiken? Textmedia schrijft doeltreffende webpagina’s, blogs, nieuwsberichten en webteksten waar zowel je publiek als Google van smullen.

SERVICE

Ik vertaal jouw verhaal naar zakelijke teksten die effect hebben. In wat voor vorm je de boodschap ook wilt gieten.

PERSBERICHT

Een redacteur van een krant, tijdschrift, blog of website wordt pas nieuwsgierig als er een interessant verhaal achter een persbericht zit. Heb je eigenlijk niets te melden dat echt nieuwswaardig is? Echt: dan is een persbericht vergeefse moeite, want het wordt zuchtend verscheurd door de redacteur. Heb je wel iets te melden wat interessant is voor de media? Dan neemt de kans op free publicity toe, zeker als we het journalisten zo makkelijk mogelijk maken. Dat doen we met korte, prikkelende en hapklare persberichten. Die vallen met de deur in huis met een pakkende titel en sterke eerste alinea die het nieuws bevat. De rest van het bericht geeft beknopt de context van het nieuwsfeit, liefst met wat citaten. Zorg jij voor het nieuws, dan zorg ik voor een persbericht waar redacties van smullen.

ARTIKEL

Ook voor een doortimmerd journalistiek stuk dat lekker leest heb je het perfecte tekstbureau gevonden. Ik schrijf informatieve en onderhoudende interviews, reportages of achtergrondverhalen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ik duik helemaal in het onderwerp om met eigen ervaringen én die van insiders het verhaal te vertellen, afgestemd op het medium en de doelgroep.

INTERVIEW

Ben je ook iemand die in geuren en kleuren over jouw werk of projecten praat, maar dat enthousiasme moeilijk op papier te krijgt voor een artikel? Dan is een interview een perfecte manier om de lezer op een levendige manier te informeren over jouw organisatie, klanten of activiteiten. Een interview is vaak onderdeel van mijn research of vormt de basis voor bijvoorbeeld een rapport, speech of voorwoord. Ik ben altijd in voor een goed gesprek en werk het interview uit tot een informatief en boeiend stuk.

FLYER

De ultieme flyer informeert niet, maar maakt nieuwsgierig, hongerig, hebberig. Het is een grote call for action – op klein formaat. Als geen ander verstaat Textmedia de kunst van het weglaten. Zo maak jij indruk met weinig woorden. De spetterende vormgeving van de flyer doet de rest.

REDIGEREN

Heb je een jaarverslag of rapport of dat tekstueel geknipt en geschoren mag worden? Hebben meerdere mensen een bijdrage geleverd aan een website of bedrijfsmagazine en wil je er een geheel van maken qua stijl en spelling? Textmedia is het tekstbureau dat uitkomst biedt en stroomlijnt al je teksten. Het resultaat is een gecorrigeerd, consistent en lekker leesbaar verhaal dat klaar is voor publicatie.

VOICE-OVER TEKST

Steeds meer bedrijven laten een korte promotievideo maken die op de site wordt gezet. Een goed idee, zou je denken. Maar veel online video’s gaan de mist in omdat de voice-over teksten niet goed zijn. Doe het goed en vraag Textmedia jouw voice-over teksten te herschrijven. Of beter nog: betrek mij in de conceptfase bij het project voor overleg met regisseur en editor. Zo krijg je een professionele video met vleugels.

BROCHURE

Veel brochures zien er fantastisch uit, maar missen hun doel. Waarom? Omdat ze het bedrijf in de spotlight zetten. Kijk ons eens! Een brochure die echt effect heeft, is geschreven vanuit het oogpunt van de klant. Schakel een copywriter in die jouw merk of product vanuit de klant belicht. Textmedia vertaalt bedrijfskenmerken en producteigenschappen naar concrete voordelen waar de klant wat aan heeft. Het resultaat is een overtuigende brochure die wel werkt.

MAILING

Maak jezelf geen illusies over je mailing: die verdwijnt ongelezen weer in de prullenmand. Tenzij je de kern van je boodschap zo weet te verpakken dat de mailing onweerstaanbaar wordt voor de lezer. Met een fantastisch voordeel, gevangen in een paar pakkende zinnen die de lezer in een flits weten te overtuigen. Echt een klus voor een copywriter van een professioneel tekstbureau dus. Laat Textmedia de mailing voor je schrijven en je krijgt een veel betere respons.

NIEUWSBRIEF

Een nieuwsbrief is een prima middel om de relatie met je doelgroep warm te houden. Toegevoegde waarde is het sleutelwoord voor een succesvolle nieuwsbrief. Een goede nieuwsbrief is zo persoonlijk mogelijk en biedt informatie waar de lezer wat aan heeft. Met exclusieve content die de lezer iets extra’s biedt is de kans kleiner dat de nieuwsbrief ongelezen in de prullenbak verdwijnt. Vraag Textmedia voor een aantrekkelijke nieuwsbrief die elke keer gelezen wordt.

JAARVERSLAG

Het moderne jaarverslag biedt veel meer dan de verplichte publicatie van de cijfers en resultaten. Het is een communicatiemiddel geworden om te laten zien wat een organisatie in huis heeft, waar een bedrijf voor staat of wat de idealen zijn van een stichting. Textmedia maakt van jouw jaarverslag een boeiend jaar-in-beeld-magazine of een online jaarmagazine dat inhoudelijk interessant is voor een breed publiek. De cijfers zijn voor de accountants.

ADVERTENTIE

Er zijn boeken volgeschreven over adverteren en ieder jaar komen er weer een paar bij. Met nieuwe trends, inzichten en strategieën. Er bestaat dus geen eenduidige succesformule voor advertenties of mediakeuze, wel een aantal gouden regels waar copywriters mee werken. De headline en het beeld zijn de magneten die aandacht trekken. En het is vervolgens de tekst die mensen over de streep trekt. Adverteren komt altijd aan op verleiden met klantvoordelen in een korte en duidelijke tekst die prikkelt, inspireert en overtuigt. Echt een klus voor Textmedia dus.

ADVERTORIAL

Een advertorial is een advertentie vermomd als redactioneel artikel. Daarmee bevinden we ons op glad ijs, maar advertorials werken wel. Ze zijn geweldig voor je geloofwaardigheid. Een advertorial is minder reclamisch van toon dan gewone advertenties. De redactionele uitstraling biedt ruimte om de lezer te overtuigen met argumenten, voorbeelden en testimonials. Textmedia wint het vertrouwen van de lezer met de objectiviteit van een journalist en de overtuigingskracht van de copywriter.

ONLINE MAGAZINE

Een online magazine biedt eindeloze mogelijkheden. Een digitaal magazine is interactief, lekker dynamisch en ziet er geweldig uit op smartphone, tablet én desktop. Textmedia maakt state-of-the-art online magazines en verzorgt ook de benodigde killer content.
Meer over online magazines

WEBCONTENT

Publiek naar je website lokken is een kunst op zich. Bezoekers op je site houden ook. Je weet uit eigen ervaring hoe makkelijk het is om oninteressante webpagina’s snel weg te klikken. Jouw online succes valt of staat bij aantrekkelijke en slimme webcontent. Ik schrijf SEO-webteksten die de inhoudelijke kracht hebben om Google te behagen, maar die ook rekening houden met de behoefte van de bezoeker: bondige en glasheldere tekst die makkelijk te scannen is dankzij krachtige headers en korte informatieblokjes.

BLOG

Heb je nog geen bedrijfsblog? Zonde, want het is een perfecte manier om jouw kennis en enthousiasme te delen met de doelgroep. Een blog vergroot je autoriteit en geloofwaardigheid, je kunt een dialoog aangaan met de klant en een website die geregeld een update krijgt scoort beter bij Google. Een win-win situatie, maar een blog vraagt wel onderhoud. Laat de redactionele invulling over aan Textmedia en je hebt regelmatig actuele berichten die gelezen en gewaardeerd worden.

SOCIAL MEDIA

Sociale media zijn het terrein geworden van specialisten die met plezier een uitgekiende social media strategie voor je uitrollen. Maar misschien heb je de bijbehorende budgetten niet en moet je roeien met de riemen die je hebt. Dan biedt Textmedia uitkomst. Met magnetische berichten en killer headlines hou ik jouw sociale motor draaiende. Je profiteert van de interactie op Facebook, LinkedIn en Twitter – zonder het gedoe en hoge kosten.

(WEB)REDACTIE

De redactie van een nieuwsbrief of bedrijfsblad besteed je liever uit aan een expert. Aan een tekst- en contentbureau dat de regie van je publicaties op zich neemt, beeldredactie voert, teksten redigeert, zelf fijne bijdragen schrijft en ook de drukwerkbegeleiding of online publicatie verzorgt. Textmedia neemt je al het werk uit handen en staat garant voor een modern magazine met uitstraling en karakter.

SEO COPYWRITING

Je site is schitterend vormgegeven en staat bol van de vlammende teksten. Maar als er geen bezoekers langskomen is het allemaal voor niets. Omdat het meeste webverkeer wordt gegenereerd door zoekmachines, is het zaak om goed te scoren bij Google. Search Engine Optimization (SEO) is de trukendoos van copywriters en webtekst schrijvers om dat voor elkaar te krijgen. Textmedia schrijft teksten die rekening houden met de meest actuele SEO-inzichten om in de smaak te vallen bij Google en andere zoekmachines.

contact

Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen?
Stuur een mail en je krijgt binnen 24 uur een reactie.

0031-6-24141616
www.textmedia.nl
friso[at]textmedia.nl